Lid van het Netwerk Podologie

Sinds september 2017 zijn een aantal Podozorgers lid geworden van het Netwerk Podologie voor Team NL en het NOC*NSF, namelijk:

We zijn opgedeeld in regio’s en in specialisatie. Dat houdt in dat diegenen die echt in de atletiek zijn gedoken dat ook naar zich toebedeeld krijgen. Voetbal valt niet onder de voorzieningen van het NOC*NSF.

Voetzorg voor Olympische sporters

Via dit netwerk proberen we meer te kunnen betekenen in de voetzorg rondom de Olympische sporters. Daar valt nog een hoop te winnen. Qua sportschoen kennis en onderhoud aan de voeten in combinatie met de houding is nog vrij veel onbekend.

Tijdens onze eerste meeting op Papendal hebben we een mooie rondleiding gehad over het terrein. Om inzichtelijk te krijgen waar de sporters allemaal te maken krijgen konden we de diverse ruimtes waar getraind wordt bekijken. Zo is er voor de balsporten een vloer met geluidsdemping geplaatst en is er video analyse mogelijk tijdens de trainingen.

In het sprint gedeelte is een scan geplaatst die de drukmeting tijdens de afzetfase meet. Een volgsysteem van een videocamera zorgt ook hier weer voor de beeld analyse tijdens de training. In het restaurant is er een keur aan biologische groentes en fruit te verkrijgen. De sporter kan daar ook direct een verse maaltijd laten bereiden. Ook dit wordt allemaal geregistreerd en gekoppeld naar de sport diëtist. Snacks en snoep zijn niet te krijgen in het sporters restaurant. Vaak worden de uitschieters na een feestje met taart en andere lekkere dingen direct in de training zichtbaar. Vlak voor grote toernooien is de sporter en de diëtist waakzaam op de voeding.

Sportpodologen van Podozorg Nederland

Als sportpodologen mogen we het team rondom de sporters versterken. Zowel in het dagelijks leven als in het sportieve leven kunnen we onze expertise in gaan zetten. Het is een mooie aanvulling om ook met elkaar te gaan leren van ieder zijn kwaliteiten.

Hippisch sportpodoloog

Ikzelf ben als Hippisch sportpodoloog in het gezelschap aanwezig. Tot nog toe de enige die actief erin is. Nog een groot terrein te veroveren, waarin we op het (para)medische vlak nog wel wat barrières te beslechten hebben. De zorg heeft zich vooral op de paarden gericht en nog niet op de ruiters.

Over de auteur

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Jasja van Veen. Zij is (register) podoloog, MSU-echografist en aangesloten bij Podozorg Nederland. Deze groep gelijkgestemde podologen willen samen maar één ding: de allerbeste zijn in hun vak. Dat kan alleen bereikt worden als we blijven leren en ontdekken. Daarom delen zij hun kennis middels deze publicaties.

Onze patiënten aan het woord

Lees alle ervaringen

arrow_circle_left
  • format_quote

    Ervaring van Jolanda

    “Heel veel behandelingen gehad, maar niets werkte tot ik bij Podozorg Almere kwam.”

  • format_quote

    Ervaring van Bart

    “Dankzij de echo en rapportage van Podozorg ben ik succesvol geopereerd aan mijn voet. Ik ben nu weer volop aan het trainen om weer op topniveau te komen.”

  • format_quote

    Ervaring van Erik

    “Mijn zooltjes zitten perfect en ondersteunen feitelijk je hele lichaam”

  • format_quote

    Ervaring van Jesse

    “Zeer prettige en professionele bejegening. Ben al ruim 6 maanden aan het revalideren. Niet alleen het fysieke aspect , maar ook het mentale aspect krijgt aandacht.”

  • format_quote

    Ervaring van Frans

    “Mijn hielspoorklachten bleken door mijn omhoogstaande grote teen te komen. Ik kreeg uitgebreide uitleg over oorzaak en oefeningen.”

arrow_circle_right
Veelgestelde vragen omtrent podologie

Veelgestelde vragen

Bekijk alle vragen

  • Wordt mijn behandeling vergoed?

    Klik op de onderstaande knop en controleer of uw behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. Mocht de polis van uw zorgverzekeraar er niet tussen staan, dan kan het zijn dat de vergoeding hiervan niet bij ons bekend is of er geen dekking is. Raadpleeg in dat geval uw polisvoorwaarden.

    Controleer uw verzekering

  • Komen voetklachten veel voor?

    Maar liefst 70% van de Nederlandse bevolking krijgt in zijn of haar leven last van voetklachten. Van deze klachten bevindt 60% zich in de voorvoet. Wilt u meer weten over een specifieke voetklacht? Maak dan gebruik van onze klachtenwijzer.

    Naar klachtenwijzer

  • Hoe werkt een podotherapeutisch onderzoek?

    Een voetenonderzoek bij een (register) podoloog of podotherapeut kan de exacte oorzaak van vele klachten aan het licht brengen. De podoloog is een deskundige op het gebied van voetklachten, maar kijkt ook verder naar de algehele lichaamshouding. En in die houding, waaruit ook nek en schouderklachten kunnen ontstaan, ziet men vaak de oorzaak ontstaan in de stand van de voeten. Wilt u meer weten over het podotherapeutisch onderzoek? Klik dan op onderstaande knop.

    Naar podotherapeutisch onderzoek

  • Hoe vind ik een praktijk bij mij in de buurt?

    Met meer dan honderd Podozorg praktijken zit er altijd een Podozorg podoloog bij u in de buurt! Met onze praktijkzoeker vindt u gemakkelijk de dichtstbijzijnde praktijk op basis van uw plaatsnaam of postcode.

    Naar praktijkzoeker